18 juni 2024

E-data & Research juni 2024

In het blad E-data & Research staan diverse artikelen over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Binnenkort valt het juni-nummer op de deurmat, deze editie is ook online beschikbaar via edata.nl.

Voorpagina E-data & Research editie juni 2024

In deze editie onder andere een artikel van verhalenonderzoeker Theo Meder (Meertens Instituut) over het samengaan van de Nederlandse en Vlaamse Volksverhalenbank. De Vlaamse sagen worden ook toegevoegd aan de internationale sagen-database ISEBEL die daarmee straks sagen bevat in het Nederlands, Fries, Vlaams, Duits, Deens en IJslands. Verder een artikel over PiCo, de nieuwe standaard voor het registreren van persoonsgegevens, ontwikkeld door het Centraal Bureau voor Genealogie. Het IISG was nauw betrokken bij de reviewfase van PiCo.

E-data & Research bevat artikelen voor onderzoekers en dataprofessionals en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van onderzoeksgegevens. Het blad verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: het CBSCenterdataCLARIAHDANSKNAW Humanities ClusterODISSEI en RKD.

Meer informatie

Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. Een gratis abonnement kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie, ook als u het blad (tijdelijk) op een ander adres wilt ontvangen. De volgende E-data & Research verschijnt in oktober 2024. Volg E-data ook via X: @eDataResearch