Publicatie

The Sacred Heart of Jesus

ImageDevotie aan het Heilige Hart van Jezus is al vanaf het eerste ontstaan controversieel. The Sacred Heart of Jesus is een uitgebreide visuele biografie van het Heilige Hart. Het laat de opmerkelijke evolutie van dit fenomeen zien, maar ook hoe beeldende kunst en rituelen deze geschiedenis documenteren.

David Morgan. The Sacred Heart of Jesus. The Visual Evolution of a Devotion. Amsterdam University Press, 2008.

Devotie aan het Heilige Hart van Jezus is al vanaf het eerste ontstaan controversieel. De Franse non Margaret Mary Alacoque (1647-1690) begon met deze Heilige-Hart-verering na een opeenvolging van mystieke visies van Christus te hebben gehad. Jezuïeten, spirituele goeroes en priesters tot op de dag van vandaag maken deze verering tot het centrum van hun theologische studie en beleving. The Sacred Heart of Jesus is een uitgebreide visuele biografie van het Heilige Hart. Het laat de opmerkelijke evolutie van dit fenomeen zien, maar ook hoe beeldende kunst en rituelen deze geschiedenis documenteren.

David Morgan is Duesenberg Professor of Christianity and the Arts, and Professor of Humanities and Art History in Christ College, the undergraduate humanities honors college of Valparaiso University.

isbn 978 90 8964 019 2
14,8 x 21 cm, 56 pagina's,
paperback, Engels

Amsterdam University Press
Meertens Ethnology Cahiers