skip to main content

Bloothooft, G.

WETENSCHAPPELIJKE ARTIKELEN IN BOEKEN, BUNDELS EN PROCEEDINGS

  • Bloothooft, G. (2010). Voornamen in kaart : een weerspiegeling van maatschappelijke veelvormigheid. In A. Schuurman & O. Boonstra (Eds.), Tijd en Ruimte; Nieuwe toepassingen van GIS in de alfawetenschappen (pp. 38-51). Utrecht: Matrijs.
  • Bloothooft, G., Mandemakers, K., Brouwer, L. & Brouwer, M. (2010). Data mining in the (historic) Civil Registration of The Netherlands from 1811 – present. In Proceedings CNRS-INSHS Workhop “Family name between socio-cultural feature and genetic metaphor. From concepts to method (pp. 1-8). Parijs, Frankrijk: MNHN.

LEZINGEN

  • Bloothooft, G. (2010, maart 18). Voornamen, familienamen en een historische basisadministratie. Lelystad, Voordracht NVG afdeling Flevoland.
  • Bloothooft, G. (2010, september 23). Population Onomastic Databases. Amsterdam, presentation Virtual Knowledge Studio, IISG.
  • Bloothooft, G. (2010, september 30). De namen van alle Friezen. Historisch Centrum Friesland, Bijeenkomst AlleFriezen.
  • Mandemakers, K., Bloothooft, G. & Bosmans, F. (2010, november 02). LINKS: LINKing System for Historical Family Reconstruction. NH Conferentiecentrum Koningshof, Veldhoven, Poster sessie SIREN [Scientific ICT Research Event Netherlands] conferentie ‘Next level’, organized by ICT Research Platform Netherlands (IPN).
  • Mandemakers, K., Bloothooft, G. & Bosmans, F. (2010, november 19). LINKS koppeling van historische persoonsgegevens. AMC, Amsterdam, Poster tijdens het najaarssymposium van de Nederlandse Vereniging voor Humane Genetica.
  • Mandemakers, K. & Bloothooft, G. (2010, november 21). Strategy for the Reconstruction of the Population Registers of Middelburg, 1850-1899. Chicago, USA, 35th Social Science History Conference.
  • Bloothooft, G. (2010, december 10). Data mining in the (historic) Civil Registration of The Netherlands from 1811 – present. Parijs, Frankrijk, CNRS-INSHS Workhop “Family name between socio-cultural feature and genetic metaphor. From concepts to methods.