17 mei 2023

LOT-Grotevragenprijs voor Marlou Rasenberg

Onderzoeker Marlou Rasenberg heeft samen met een groep onderzoekers een prijs gewonnen in de LOT-Grotevragenprijs, met een essay over taal en interacties met niet-menselijke dieren.

De Landelijke Onderzoeksschool Taalwetenschap (LOT) schreef samen met de Algemene Vereniging Taalwetenschap (AVT) een prijsvraag uit voor de beste idee├źn over wat de grote vragen worden die de taalwetenschap in de komende tien jaar zullen bezighouden. Marlou Rasenberg, postdoc taalkunde bij het Meertens Instituut, heeft samen met een groep andere onderzoekers de tweede/derde prijs gewonnen in de competitie, met het essay Reimagining Language: Towards a better understanding of language by including our interactions with non-humans.

Marlou Rasenberg

Hun essay over een nieuwe kijk op taal beargumenteert dat taalkundigen zich de komende tien jaar zullen buigen over de vraag: wat is taal precies wanneer we de interacties met niet-menselijke dieren meenemen? Ook Marjo van Koppen, taalwetenschapper en kattentaalonderzoeker bij het Meertens Instituut, schreef mee aan dit essay.

Het tijdschrift Linguistics in the Netherlands zal dit essay publiceren.

Meer informatie vind je op de LOT website.