19 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

De nieuwsbrief van september licht het promotie-onderzoek uit van Kristel Doreleijers, over het ‘nieuwe’ Brabants als afspiegeling van de samenleving. Ook wordt ingegaan op het goede nieuws dat Rebeca Ibáñez Martín een ERC beurs heeft ontvangen voor haar innovatieve etnografische onderzoek naar duurzaamheid in Europese tuinbouwkassen.

Verder aandacht voor de podcast van stagiair Piet Verkleij over volksverhalen, naar aanleiding van een audiocollectie van het Meertens Instituut, en voor klankkast Mariette, die nu te bezoeken is en waar door Stichting Laudio ook een podcastreeks over is gemaakt. Ten slotte gaan we in op het klimaattaal- onderzoek van twee researchmasterstudenten aan het Meertens Instituut, op basis van de interactieve tentoonstelling Energy Junkies van het NEMO Museum. In een reeks artikelen op Nemo Kennislink krijgen we een kijkje achter de schermen van dit onderzoek.

Ook maandelijks de Meertens nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je hier in.