skip to main content

Debat over volkscultuur

Donderdag 28 januari organiseren het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Mondriaan Stichting, Erfgoed Nederland, het Meertens Instituut en het Nederlandse Centrum voor Volkscultuur een debat over volkscultuur in Nederland. Dit debat vindt plaats naar aanleiding van het boek Splitsen of Knopen?

dat onlangs werd gepubliceerd. De initiatiefnemers willen de discussie hierover graag faciliteren. Het debat met culturele instellingen, beleidsmakers en politici vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

U bent van harte uitgenodigd om dit debat onder leiding van Martijn de Greve (martijndegreve.nl) bij te wonen. Sprekers zijn onder andere Arnoud-Jan Bijsterveld (leerstoel Cultuur in Brabant aan de Universiteit van Tilburg), Nancy Jouwe (directeur Kosmopolis Utrecht / Stichting Papua Cultureel Erfgoed), Taco Dibbits (directeur Collecties Rijksmuseum), Marjan Ruiter (directeur Zeeuws Museum), Ronald Ootjers (wethouder Zaanstad) en Sjoerd Soeters (Soeters van Eldonk architecten).

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam (Grote Zaal)
Aanvang: 14.00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur) tot 16.30 uur. Met aansluitend een borrel.
Aanmelden: U kunt zich tot 25 januari digitaal aanmelden via Erfgoed Nederland.

Voor meer informatie: www.cultuurparticipatie.nl, www.mondriaanfoundation.nl, www.erfgoednederland.nl, www.meertens.nl of www.volkscultuur.nl.

Wij hopen u op 28 januari te ontmoeten.

De publicatie Splitsen of Knopen? Over volkscultuur in Nederland wordt uitgegeven bij NAi publishers en is verkrijgbaar bij de boekhandel of te bestellen via www.naipublishers.nl.