skip to main content

Stemmen voor publieksprijs fotowedstrijd Tot welke ‘wij’ behoor jij?

Tot welke ‘wij’ behoor jij? Dat was de vraag die het Meertens Instituut stelde aan het Nederlandse publiek. Er zijn ongeveer 70 foto’s binnengekomen, uit het hele land. Een vakkundige jury heeft tien foto’s genomineerd die in aanmerking komen voor de publieksprijs. Het publiek kan hierop stemmen van 10 tot 21 oktober via deze link.
De jury bestond uit taalwetenschapper Leonie Cornips, etnologe Irene Stengs en fotograaf Bert Verhoeff. Bij de selectie is gelet op de kwaliteit van de foto, het onderwerp en de toelichting bij de foto. De jury heeft ook een winnende foto aangewezen. Helaas was het aantal ingezonden video’s te laag om mee te dingen naar een van de prijzen.

Zo kunt u stemmen

Van 10 tot 21 oktober 2011 kan er gestemd worden voor de publieksprijs. De genomineerde foto’s zijn te vinden op http://www.meertens.knaw.nl/cms/nl/foto-en-filmwedstrijd-stemmen. Elke foto is voorzien van een commentaar, gegeven door de maker van de foto. Door op uw favoriete foto te gaan staan en vervolgens te klikken op ‘Dit is mijn winnaar!’ brengt u uw stem uit. U kunt slechts eenmaal stemmen.

Expositie

Vanaf 27 oktober worden de mooiste foto’s geëxposeerd in het Meertens Instituut. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke opening van deze expositie op 27 oktober om 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen de expositie gratis bezoeken. Wilt u de opening bijwonen stuur dan een bericht naar wedstrijd@meertens.knaw.nl. Naast de gewone expositie zal er op de website van het Meertens Instituut een digitale expositie te vinden zijn.

Geplaatst op 10 oktober 2011