skip to main content

Laatste Vertelcultuur verschijnt als dubbeldik kerstnummer

Deze maand verschijnt het laatste nummer van het e-zine Vertelcultuur in zijn huidige vorm. Voortaan zullen de artikelen geplaatst worden in het elektronische tijdschrift Neerlandistiek. Dat betekent dat ze niet meer samen gebundeld zijn als in een tijdschrift, maar verschijnen als aparte blogs. Wel zal Vertelcultuur een eigen plek en archief binnen Neerlandistiek krijgen.

Deze ‘laatste’ Vertelcultuur in deze vorm verschijnt daarom als dubbeldik kerstnummer. U kunt lezen over de verkinderlijking van het Roodkapje-sprookje, de rauwe aspecten van het volkssprookje, de epische vertelcultuur op de Balkan, de ups en downs van de figuur van de kerstman, een mysterieuze stem uit het water, en de waarheid over tekenaar, amateur-folklorist, wannabe-occultist en fantast Jan Eldermans.

De verschillende afleveringen van Vertelcultuur zijn hier te downloaden.