skip to main content

Nieuwjaarsboekje Meertens Instituut genomineerd voor prijs beste taalboek

De Nederlandse taal staat onder druk. In het hoger onderwijs rukt het Engels op en ook op sociale media slaat de verloedering toe. Het Nederlands kan kortom wel een duwtje in de rug gebruiken, vinden ze bij het Genootschap Onze Taal. Daarom heeft het samen met de Vlaamse culturele organisatie Algemeen-Nederlands Verbond een nieuwe prijs in het leven geroepen voor het beste boek over de Nederlandse taal.

Het nieuwsjaarsboekje Een mooie mengelmoes. Meertaligheid in de Gouden Eeuw van het Meertens Instituut, geschreven door de twee taalkundigen Nicoline van der Sijs en Marc van Oostendorp, dingt mee naar de prijs. De jury, bestaande uit taalprofessionals, wordt voorgezeten door schrijfster Nelleke Noordervliet. Lees verder in Trouw.

Zie ook:
>> Een mooie mengelmoes. Meertaligheid in de Gouden Eeuw is kosteloos verkrijgbaar als PDF.
>> Eerder dit jaar verscheen er een uitgebreid artikel in onze nieuwsbrief over Een mooie mengelmoes. Meertaligheid in de Gouden Eeuw.
>>
Taalcolumnist Ewoud Sanders tipte het nieuwjaarsboekje in NRC.