skip to main content

Doet u mee aan het Meertens Panel?

Correspondenten uit het hele land, en zelfs uit het buitenland, zijn al sinds de oprichting van het Meertens Instituut een belangrijke bron voor de onderzoeksdata van het instituut; sinds 1934 werkt het Meertens Instituut met informanten. Vroeger vulden zij dialectologische en volkskundige vragenlijsten in, en werkten ze mee aan het volksverhalenonderzoek. In 2006 is naast de papieren vragenlijst een online enquêtesysteem ontwikkeld. In 2010 is de papieren vragenlijst helemaal vervangen door het online enquêtesysteem en krijgt het Meertens Panel de vragenlijsten per mail.

Het systeem achter het Meertens Panel was toe aan een opfrisbeurt en die gelegenheid hebben we aangegrepen om ook de website van het Meertens Panel in een nieuw jasje te steken. Tevens hebben we onze ruim 6000 panelleden gevraagd om hun gegevens nog eens te controleren. Neemt u eens een kijkje op de nieuwe website.

Doe ook mee aan het Meertens Panel!
Of nog beter: doe mee aan het Meertens Panel en word burgerwetenschapper! Uw antwoorden over alledaagse leefcultuur en uw taalgebruik zijn waardevolle onderzoeksgegevens voor ons. Als Meertens Panellid draagt u bij aan (internationaal) onderzoek en wetenschappelijke publicaties en ontdekt u als eerste de variëteiten in de Nederlandse taal en cultuur want wij delen onze onderzoeksgegevens het eerst met u in onze nieuwsbrief. Bovendien wordt u eens in de zoveel tijd verrast met bijzondere acties en bijeenkomsten speciaal voor panelleden, zoals lezingen, rondleidingen en weggeefacties.

Meer informatie over het Meertens Panel vindt u op de website van het panel. U kunt zich via deze link ook opgeven.