In de media

December 2020: Podcast over de Limburgse taal

In de Podcastserie De Limburgse Taal & … onderzoeken Ruud Kleinen en Harry Rouschop aan de hand van interviews met ervaringsdeskundigen hoe het staat met het gesproken Limburgse woord. Welke rol speelt De Limburgse Taal in bijvoorbeeld het onderwijs, bedrijfsleven, cultuur en politiek? Bekende Limburgers vertellen over hun band met dialect.

In de eerste aflevering is Leonie Cornips, bijzonder hoogleraar taalcultuur in Limburg, te gast. Dialect als luistertaal, dat ziet Leonie Cornips wel zitten. Daarbij kunnen we volgens haar nog iets leren van de Scandinavische landen. Ze ziet de toekomst van ons dialect somber in maar de overheid kan helpen het tij te keren. Ook verklapt Leonie Cornips haar favoriete dialectwoord. Luister naar de podcast.