skip to main content

Januari 2023: Weet wat straattaalwoorden betekenen

In jongeren-/straattaal zul je het woord ‘kaolo’ vast weleens gehoord hebben. Maar de betekenis is niet bij iedereen zo bekend. Cabaretier RouĂ© Verveer legde in een Tiktok-filmpje uit dat ‘kaolo’ – dat van oorsprong Surinaams is – niet ‘heel erg’ betekent, maar een zeer zware lading heeft. Dit is moeilijk uit te leggen als je niet in Suriname bent opgegroeid. Taalwetenschapper Khalid Mourigh wijdde een kort Youtube-filmpje aan Verveers uitleg.

In straattaal krijgen veel woorden een andere betekenis, legt Mourigh uit, daar moet je dus wel rekening mee houden. Weet wat je zegt, en in welke omgeving je het zegt, zodat je niemand beledigt.

Lees het artikel op RTL nieuws of bekijk het youtube-filmpje.

Beeld: Neerlandistiek.nl