23 februari 2023

Trilbil en Duivelsdrek op de shortlist Beste Groninger Boek

Het Meertens nieuwjaarsboek van 2022, Trilbil en Duivelsdrek: 17 oude Groninger sprookjes van Trijntje Soldaats en haar toehoorders, staat op de shortlist van het Beste Groninger Boek 2023. Op 18 maart 2023 worden de winnaars bekendgemaakt.

Uit een totaal van 64 inzendingen koos een jury tien boeken uit die in aanmerking komen voor de prijs voor het Beste Groninger Boek van 2023. NOORDWOORD maakte de genomineerde schrijvers deze week bekend. De tien boeken die in aanmerking komen voor de prijs, gaan over Groningen of zijn geschreven door een in de stad of provincie woonachtige auteur. Trilbil en Duivelsdrek dingt samen met vier andere boeken mee voor de prijs in de categorie non-fictie. Bekijk de volledige shortlist hier.

Trilbil en Duivelsdrek. 17 oude Groninger sprookjes van Trijntje Soldaats en haar toehoorders van Theo Meder, David de Vries en Eline van Ekert (Noordboek)

Over Trilbil en Duivelsdrek

In het Meertens nieuwjaarsboekje Trilbil en Duivelsdrek, geschreven door Meertens volksverhalenonderzoeker Theo Meder en studenten Eline van Ekert en David de Vries, zijn 17 oude Groninger sprookjes van Trijntje Soldaats en haar toehoorders te lezen. Uitgegeven naar het handschrift waarin ze origineel opgetekend waren. Het boek kreeg veel aandacht in de media.

Uitreiking

Zaterdag 18 maart is de feestelijke uitreiking in de Rabozaal van Forum Groningen. Iedereen is welkom voor een avond met muziek, hapjes en drankjes, bijpraten en korte interviews met de genomineerden. De toegang is gratis. Kaarten kun je binnenkort reserveren via de website van Forum Groningen.

Jury 2023

De jury bestaat dit jaar uit boekverkoper Ingrid Sibum, fotograaf Annemarie van Buuren, natuuronderzoeker en schrijver Aaldrik Pot en Menkemaborgdirecteur Afiena van IJken. Van IJken is dit jaar de voorzitter.