skip to main content

Nieuwsbrief oktober 2023

In de laatste nieuwsbrief krijgt ons reukorgaan extra aandacht door de lancering van het boek NeusWijzer. Geuratlas van de Lage Landen op 12 oktober. Het boek brengt inzichten over geuren uit verschillende wetenschapsdisciplines samen.

Daarnaast heeft NL-Lab een podcast uitgebracht: Nederland is… over stereotyperingen van Nederland. Verder zijn er honderden dialectwoordenboeken toegevoegd aan de bibliotheek, geeft Frans Hinskens een afscheidssymposium op 10 november en is het Meertens Instituut op zoek naar een nieuwe directeur!

Het Meertens Instituut is verder verschenen in de media over dialectbehoud, het belang van coronamonumenten en een corona-gedenk dag, de klankkast Mariette, de bruine kroeg als cultuurfenomeen en de noodzaak voor taalwetenschappers om ook dierentaal te onderzoeken.

Ook maandelijks de Meertens nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je hier in.