Publicatiedatum: 30 juni 2022

1 oktober t/m 2 april 2023: Tentoonstelling ‘Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken’

Van 1 oktober 2022 tot en met 2 april 2023 (verlengd!) is de tentoonstelling ‘Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedjes’ te zien in Het huis van het boek in Den Haag. Radiomaker en kunstenaar Ruud de Wild neemt de bezoeker mee langs de mooiste Nederlandse liederen en liedboeken.

Van het 14de-eeuwse ‘Hadewijch’-handschrift uit Gent tot ‘Zij gelooft in mij’ van Hazes: een muzikale reis langs thema’s als kinderliedjes, liefdesliedjes, strijdliederen en het levenslied. Door zijn persoonlijke keuze uit de Nederlandse liedgeschiedenis laat Ruud de Wild zien hoe rijk die geschiedenis is en hoeveel liedjes in verschillende vormen bewaard zijn gebleven. Zijn bekende stem is te horen in de audiotour waarin hij praat met artiesten als Roxeanne Hazes, Guus Meeuwis, Corry Konings en Typhoon.

Voor deze tentoonstelling werkt Huis van het boek nauw samen met Martine de Bruin (Meertens Instituut), Garrelt Verhoeven (Universitaire Bibliotheken Leiden) en vele bruikleengevers. Zie voor meer informatie de website van Huis van het boek.

Beeld: Monique Kooijmans