Publicatiedatum: 7 februari 2024

13 maart 2024: Caring Farmers Dag

Hoe kunnen we de voedseltransitie versnellen? En welke regelgeving zit hierbij in de weg? Hoe verbeteren we de dierwaardigheid in de melkveehouderij? Over deze en andere vragen praten koploperboeren, ketenpartners en andere geïnteresseerden op de Caring Farmers Dag in Bunschoten.

Koeientaalonderzoeker Leonie Cornips vertelt in een workshop over de lesmethode voor koeientaal die zij samen met Joep Driessen van Cow Signals en de Vakbond voor Dieren ontwikkelt. Vroeger kenden boeren een veelvoud aan geluiden van koeien. (Her)kennen de boeren van nu alle geluiden nog? En horen ze het verschil tussen een begroeting en de wens om gemolken te worden? Cornips heeft bij verschillende Caring Farmers op het bedrijf onderzoek mogen doen en deelt haar bevindingen.

Andere sprekers zijn Marjan Minnesma (Urgenda), Sabine Grootendorst (GoedGehouden), Jan Huijgens (de Eemlandhoeve) en David Luijendijk (Ekologisch). Ook is er iemand van de RVO aanwezig om mee in gesprek te gaan over (de)regulering.

De jaarlijkse bijeenkomst heeft een vol programma, maar er is ook gelegenheid om kennis, innovaties en idee├źn te delen tijdens de lunch of de netwerkborrel.

Wat: Caring Farmers Dag
Wanneer: 13 maart 2024
Waar: Eemlandhoeve, Bisschopsweg 7, Bunschoten-Spakenburg

Meer informatie, programma en tickets