Publicatie

Er is er een jarig

Image 'Er is er een jarig' neemt je mee naar de verjaardagen van veertig kinderen van één tot twaalf jaar uit uiteenlopende gezinnen in Nederland.

Anneke Hilhorst. Er is er een jarig. Uitgeverij Veerhuis , 2008.

Een intiem beeldverslag waarin alle emoties van de jarigen voorbij komen: de opwinding en blijheid, maar ook de eenzaamheid die je kunt voelen en de huilbui als het allemaal te veel geworden is.

Fotografe Anneke Hilhorst geeft door haar keuze voor gezinnen met verschillende culturele achtergronden een intrigerend en divers beeld van verjaardagen in Nederland. De tachtig foto's in het boek zijn door Hans Aarsman geselecteerd. Irene Stengs , cultureel antropologe werkzaam bij het Meertens Instituut, beschrijft de geschiedenis en culturele context van verjaardagen in Nederland. Meer informatie over het boek kunt u vinden op http://www.erisereenjarig.net.

Het boek wordt gepresenteerd op zondag 27 april in Haarlem. Foto's uit het boek zijn onderdeel van een reizende tentoonstelling. Tevens zal Irene Stengs op 8 juni in Amsterdam een lezing houden. Meer informatie vindt u in de agenda van het Meertens Instituut.


ISBN: 9789087300180

Luister hier naar een aflevering van het radioprogramma de Avonden, opgenomen op 15 mei 2008, waarin Anton de Goede in gesprek is met Anneke Hilhorst en Irene Stengs.